Trustbank Amanah

Missie

Zorgdragen voor het financieel welzijn van een ieder

Visie

Duurzame financiële groei door ethisch bankieren

Kernwaarden

Zorgdragen

Het bieden van het beste belang van de klant en beschermen van de gezamenlijke investering.

Duurzame ontwikkeling

Dit betekent duurzaam investeren, transparant investeren en gedeelde risico met de klant.

Toegankelijkheid

De toegankelijkheid van de bank moet er één zijn voor elke klant of bezoeker, vanuit alle lagen van de samenleving. Haar personeel staat klaar om de klanten van dienst te zijn. Trustbank Amanah is er voor iedereen.

Transparantie

Al datgeen dat zowel schriftelijk als mondeling met de klant wordt besproken, is geheel transparant. Voornamelijk informatie over producten en services, maar ook de mogelijkheden van risico’s.

Innovatief

Wereldklasse-modellen van bankieren zullen worden aangedragen met hulp van haar internationale samenwerkende partners.

Historie

Trustbank is een particuliere bank opgericht op 30 augustus 1989 door de heer Jules A. Tjin Wong Joe en startte haar bankactiviteiten op 31 oktober 1989. Trustbank is begonnen als een relatief kleine bank en heeft de afgelopen jaren aanzienlijke groei bereikt. De bank is een dynamische instelling, die expertise heeft op het gebied van sparen, kredieten, beleggingen en vermogensbeheer.

Trustbank is actief als een spaar- en leningbank met een vergunning van de Centrale Bank, bekend als een secundaire bank en beperkt zich tot het aanbieden van lopende rekeningen. 

Trustbank heeft op strategisch niveau gekozen voor een nieuw business model ter verrijking van het bankenlandschap in Suriname, het Caraibisch gebied en Latijns Amerika. Hiermee  wordt DE ANDERE MANIER VAN BANKIEREN, Islamic banking, aangeboden. Dat kan dienen als stimulans voor de economische ontwikkeling en diversificatie . Uiteraard het verbeteren van de dienstverlening en het verruimen van het productassortiment.

Transformatie

De Trustbank is in 2015 gestart met het conversietraject. Op 4 december 2015 heeft de ‘signing ceremony’ plaatsgevonden in Suriname tussen de CEO van de Trustbank, Maureen Badjoeri en CEO van de ICD Mr.Khaled Al Aboodi.

Medio 2016 hebben de Centrale Bank van Suriname en Trustbank een MOU (Memorandum of Understanding) ondertekend, waarbij goedkeuring is gegeven aan de conversie van Trustbank naar ‘Islamic Banking’. Onderdeel van de transformatie is een gewijzigde naam-voering van Trustbank naar Trustbank Amanah. In de MOU zijn de technische voorwaarden genoemd ter verkrijging van de vergunning van de Centrale Bank van Suriname.

Trustbank Amanah zal niet alleen in Suriname ’Islamic Banking’ uitoefenen, maar streeft na ook de financiële hub te worden in het Caribisch gebied en Latijns-Amerika.

Trustbank Amanah

Trustbank Amanah, de pionier op het gebied van “Islamic Banking” binnen Suriname en de regio. Onze reis begon in 1989 als een conventionele secundaire bank, maar in de loop van meer dan 25 jaar zijn we geëvolueerd naar de belangrijkste volwaardige primaire “Islamic Bank” in Suriname.

Onze transformatie weerspiegelt onze toegewijde betrokkenheid bij de Surinaamse gemeenschap. Trustbank Amanah zet zich in voor het koesteren van de particuliere sector, het bevorderen van de robuuste publiek-private samenwerkingen (PPP) en het bieden van duurzame steun aan micro-, kleine en middelgrote ondernemingen (MSME's). Wij zijn van mening dat we, door deze ondernemingen te empoweren, aanzienlijk bijdragen aan de sociaal-economische ontwikkeling van Suriname en het financiële welzijn van haar burgers.

Bij Trustbank Amanah bedienen wij zowel het persoonlijke als het zakelijke segment. Ons onderscheidend vermogen ligt in onze toewijding aan het leveren van een ongeëvenaarde islamitische bankervaring, aangedreven door innovatieve digitale oplossingen. We erkennen de vraag van de moderne tijd naar gemak en toegankelijkheid, en we streven ernaar de kracht van technologie te benutten om onze klanten een naadloze en uitzonderlijke bankervaring te bieden.

Naast onze “core banking” blinkt Trustbank Amanah ook uit in Investment Banking en biedt het waardevolle financiële expertise en inzichten om het creëren van rijkdom en groeimogelijkheden voor onze klanten te vergemakkelijken.

Ga met ons mee op een reis die de tijdloze principes van islamitisch financieren combineert met geavanceerde digitale bankoplossingen. Trustbank Amanah: waar traditie en innovatie samenkomen en uw financiële ambities werkelijkheid worden.

Ontmoet ons team

Executive Board of Directors

Maureen Badjoeri

Chief Executive Officer (CEO)

Faizan Ahmed

Chief Financial Officer (CFO)

Eduard Kidjo

Acting Chief Operations Officer (COO)